Ce nu s-a văzut la ceremonia preluării Președinției Consiliului UE: brambureală la primirea invitaţilor, aglomeraţie în sală, adversarii politici prietenoși – FOTO


Ceremonia de la Ateneul Român, organizată joi de Guvernul României, a fost o preluare într-un cadru oficial a președinției țării noastre la Președinția Consiliului Uniunii Europene, care a început pe 1 ianuarie și se încheie în 1 iulie, când vom preda ștafeta Finlandei.

Locul ceremoniei, Ateneul, un simbol cultural al României, a adunat, pe parcursul a aproape trei ore, invitați de cel mai înalt rang, principalii lideri ai instituţiilor europene, primii doi oameni din statul român, membri ai Guvernului care în următoarele șase luni vor da direcția agendei Consiliului Uniunii Europene și politicieni autohtoni.

La un asemenea nivel, și organizarea trebuie să fie pe măsură. Faptul că oaspeţii străini au fost impresionaţi de Ateneul Român a fost încă o dovadă că locul pentru ceremonie a fost bine ales pentru a marca și oficial preluarea pentru șase luni a Președinției.

 

Ateneul, emblemă a Bucureștiului, neîncăpător pentru marea zi a României europene
Tot scenariul de la Ateneu a presupus, neîndoielnic, un mare efort. Realitatea de joi seară a lăsat însă să se vadă unele probleme în organizare, cele mai vizibile fiind cele legate de numărul mare de invitaţi, comparativ cu capacitatea sălii Ateneului Român, de aproape 800 de locuri, dar şi deficienţe la primirea invitaţilor străini.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și comisarii europeni au fost întâmpinați la intrarea în Ateneu de premierul Viorica Dăncilă și de membrii Cabinetului. Modul în care au decis să îi aştepte, chiar la ușă, a dus la formarea unei ”bariere” și a dat senzaţia de lipsă de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata