Ce planuri secrete avea Nicolae Ceaușescu înainte să fie executat. Tocmai acum au ieșit la iveală! GALERIE FOTO / VIDEO

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit pe 26 ianuarie 101 ani. Este o aberație, bine-nțeles, dar faptul că s-a născut pe 26 ianuarie 1918, la Scornicești, județul Olt, este o realitate. Uitată de majoritatea românilor, amintită cu nostalgie de o minoritate din ce în ce mai numeroasă. Ceaușescu este simbolul nenorocirii aduse de comunism în România, a chinuit un popor întreg pentru visurile sale megalomanice și a plătit cu viața pe 25 decembrie 1989, executat într-o unitate militară din Târgoviște după un simulacru de proces, fapt recunoscut unanim. Era vinovat de multe, cultul personalității, alimentat criminal de un aparat de propagandă și opresiune bazat pe interese meschine de grup, îl rupsese de realitate, dar trebuia judecat altfel decât pe repede înainte, de o instanță ad-hoc, care a făcut de rușine justiția românească.

Este clar că Nicolae Ceaușescu trebuia să moară. Valul care a măturat lagărul socialist în 1989 nu se putea împiedica de el. Dintre toate țările socialiste, în România era cel mai rău și tocmai de aceea schimbarea radicală și violentă din decembrie 1989 s-a bazat pe ura poporului sătul de privațiuni față de „cel mai iubit fiu” al său. În spatele evenimentelor sângeroase din acel decembrie de acum 28 de ani s-au aflat, însă, și interese străine de suferința românilor, interese externe cauzate de planurile secrete pe care le avea Nicolae Ceaușescu, stăpânul absolut al unei țări care, să nu uităm, era singura țară din lume fără datorii la marile instituții bancare mondiale, realitate de neiertat în cercurile bogaților care conduceau lumea. Ba mai mult, România avea de recuperat miliarde de dolari de la țările arabe și cele africane.

Ce planuri secrete avea Nicolae Ceaușescu, înainte să fie executat

Să ne aducem aminte, istoria este una pentru toți, fie că ne convine sau nu: în martie 1989 Republica Socialistă România își plătise datoriile, cu…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata