Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu vești bune despre alocațiilor copiilor români! Mai exact, acesta a reacționat la decizia Comisiei Europene în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei, pe taxa alocațiilor copiilor muncitorilor rezidenți. „Eforturile susţinute ale României pe această temă, din ultimele luni, au avut, iată, efect.

Salutăm decizia rapidă a Comisiei Europene, care a demonstrat că îşi respectă rolul de gardian al Tratatelor europene. România susţine principiul la muncă egală – beneficii egale şi reiterează faptul că pe teritoriul Uniunii Europene nu trebuie să existe cetăţeni de mâna a doua”, a declarat Marius Budăi.

Anunț făcut de Marius Budăi despre alocațiile copiilor români

Mai mult, ministrul Muncii a făcut acest anunț după ce, joi, Comisia a înștiințat Austria că a declanșat procedura ce poate duce la sancționarea din cauza legii privind indexarea alocațiilor copiilor imigranților comunitari.

Ministrul Muncii a reacționat la decizia Comisiei în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei, pe taxa alocațiilor copiilor români

După ce Austria a anunțat că dorește ca, de la 1 ianuarie 2019, să dimuneze alocațiile copiilor nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României s-au arătat extrem de îngrijorați.

Ministrul Muncii: „Eforturile susține ale României pe această temă au avut efect”

De altfel, statul român susținea ferm exercitarea libertății fundamentale de circulație în cadrul UE, plus accestul egal al lucrătorilor a beneficiile sociale. Astfel, cetățenii români care lucrează în Austria și plătesc aceleași taxe precum cetățenii acestui stat, trebuie să se bucure de un tratament egal cu aceștia, privind drepturile corelative.

Ce se întâmpla cu alocațiile copiilor români! Anunțul făcut de Marius Budăi„Salutăm decizia rapidă a Comisiei Europene, care a demonstrat că îşi respectă rolul de gardian al Tratatelor…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata