Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei alcool

0 242

 

Unul din motivele pentru care așteptăm cu nerăbdare sezonul cald este următorul: zilele nu sunt doar mai însorite, ci și mai lungi, ceea ce înseamnă un singur lucru – putem petrece mai mult timp la terase, în curte sau la plajă.

Desigur, nimic nu se îmbină mai bine cu această atmosferă decât un pahar de Mojito sau vin roșu.

Efectele alcoolului sunt mai mult decât previzibile dimineața următoare – cu alte cuvinte, pe cât de mult te-ai distrat cu paharul de alcool în mână, pe atât de chinuitoare este mahmureala dimineața următoare. Fie că este un pahar roșu de vin savurat la cină, în speranța ca va reduce stresul acumulat în ziua respectivă sau un pahar de Aperol la prânz, este posibil ca și tu să fi fost una dintre victimele mahmurelii.

Pentru majoritatea persoanelor, în mod inevitabil, zâmbetele, râsetele și momentele amuzante de cu o seară în urmă se transformă într-o migrenă, alături de greață și sentimentul permanent de deshidratare – o listă de stări care nu sunt la fel de amuzante ca seara precedentă.

Deși toți știm ce urmează după momentul în care dăm shot-uri cu prietenii la bar și apare îndoiala că am făcut cea mai bună decizie, nu încetăm să repetăm scenariul acesta. Probabil ne simțim permanent atrași de încrederea de sine oferită de un Cosmopolitan sau de felul în care totul începe să devină distractiv după două pahare de vin. Dar v-ați întrebat vreodată ce reacții are corpul în momentul în care consumați alcool?

1. Starea inițială de ebrietate
Fiecare seară de weekend începe la fel – ai un pahar de alcool în mână, iar pe măsură ce îl bei, apare o senzație de calm care topește tot stresul acumulat de problemele de la serviciu. Acest sentiment este produs de eliberarea unor substanțe chimice din creier, endorfine, numite și „moleculele fericirii’.

Cascada aceasta de endorfine, ce are ca punct de plecare alcoolul, este motivul pentru care ne simțim…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x