Ce spune Victor Ponta despre bugetul de stat pe 2019. “Este un fake, nu e un buget realist”


Victor Ponta a declarat că bugetul de stat pe 2019 este un „fake”, nu este unul realist şi serios, iar modul în care se încearcă trecerea sa prin Parlament demonstrează că nu se doreşte „o dezbatere şi o analiză reală”.

„Aşa cum a fost prezentat acest buget, zilele trecute, este un fake, nu e un buget realist, serios, iar modul în care se încearcă trecerea sa prin Parlament, în 24 de ore să depunem amendamente, e foarte clar că în Parlament nu se va dori şi nu vom fi lăsaţi să facem o dezbatere şi o analiză reală. Primul apel este (…) către Guvern, de a lua proiectul înapoi şi de a încerca să-l îmbunătăţească pe ici – pe colo, prin părţile esenţiale, în aşa fel încât să fie un buget cât de cât realist. Altfel, rectificările care urmează – nu se poate face rectificare până în luna iulie – vor fi practic bugete total diferite decât ce se adoptă cu forţa şi cu heirup-ul în zilele următoare”, a precizat Preşedintele Pro România, duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Absolut toţi analiştii – Comisia Europeană, Fondul Monetar, Banca Mondială – toţi cei care cu asta se ocupă, au evaluat creşterea economiei româneşti într-un mod optimist undeva între 3,5%-3,8%. Există şi predicţii mai puţin optimiste. Nu există nicăieri, în nicio variantă, în niciun fel, proiecţia pe care s-a construit bugetul de 5,5%, o proiecţie făcută probabil de domnul Darius Vâlcov. Ce se întâmplă cu aceste proiecţii: se umflă creşterea economică ca să poţi să umfli deficitul, să poţi să umfli cheltuielile”, a  mai susţinut Victor Ponta.
Ministerul Finanțelor a publicat, vineri noaptea, noul proiect al Legii Bugetului, iar acesta prevede un deficit al bugetului de stat de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata