Ce trebuie să faci când te confrunţi cu acumularea datoriilor?

De cele mai multe ori, te confrunți cu dificultăți la plata datoriilor care s-au tot acumulat și ai senzația că nu mai reușeșți să vezi luminița de la capătul tunelului, cu alte cuvinte, să te vezi odată eliberat de povara acestora. Este foarte posibil că starea această dificilă în care te afli să fie cauzată și de câteva greșeli pe care le faci fără să îți dai seama.

În acest caz, se pare că una dintre aceste greșeli să fie faptul că nu reușeșți să te organizezi eficient. este bine să-ţi  faci un calcul detaliat referitor la toate veniturile de care dispui și la toate cheltuielile pe care le faci lună de lună. Trebuie să-ţi faci o imagine de ansamblu legată de modul în care sunt gestionați banii casei, pe ce se duc diverse sume, indiferent de destinația lor, in acest fel, ti-ar putea oferi cele mai clare explicații.

Vei putea află în ce măsură conduită ta legată de cheltuielile casei este una neproductivă și vei putea să adopți o altă strategie, în cunoștință de cauză.

In acest context, este posibil să nu realizezi că utilizarea frecvența a cardului pentru diverse cumpărături, dincolo de beneficiile  evidente, nu îți oferă permanent o cunoaștere amănunțită a stării finanțelor tale la un moment dat. Acest lucru te face să cheltuieşti excesiv pentru că, spre deosebire de banii palpabili din portofel, pe care îi poți numără oricând, cardul îți oferă cumva mirajul unui sac fără fund și se poate întâmplă să nu realizezi cât de mult ai cheltuit de fapt. Așa că interogarea soldului trebuie făcută mai des pentru a nu avea surprize neplăcute.

O altă greșeală posibilă este și cea referitoare la neadoptarea unei prioritizari a datoriilor. Prioritate care dacă este făcută țînându-se cont de o serie de criterii personalizate, poate aduce beneficii certe în ceea ce privește achitarea într-o manieră mai convenabilă a datoriilor.

Tot la capitolul greșeli de acest tip se numără și atitudinea pesimistă cu privire la găsirea unor soluții menite să te scoată de sub povara datoriilor. Dacă stai mai mult timp într-o astfel de stare, dominată de incertitudine, negativism, cu siguranță vei îndepărta și mai mult șansele de a te concentra și de a gândi la rece strategiile menite să te scoată din datoriile acumulate.

O altă greşală este şi încăpățânarea de a nu apela la specialiști pentru sfaturi avizate și strategii potrivite stării tale actuale, in ceeace priveste achitarea datoriilor acunulate in timp.

?

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata