Ce trebuie sa stii despre programul Prima Casa in 2019?

De cativa ani, programul Prima Casa reprezinta alegerea multor persoane care intentioneaza sa isi achizitioneze o locuinta. Daca consideri ca 2019 este anul in care sa faci si tu acest pas, iata care sunt principalele informatii pe care ar trebui sa le cunosti.

Cand incepe Prima Casa in 2019

Este bine sa stii ca momentan bancile nu accepta sa iti depui dosarul pentru credit deoarece nu au fost alocate inca fondurile pentru acest an. Este preconizat ca acest lucru sa se intample intre sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, asa ca incearca sa fii tot timpul la curent cu informatii despre acest subiect.

Pana atunci iti poti selecta bancile cu care consideri ca ar merita sa colaborezi. Apoi, mergi la fiecare banca pentru a te interesa de conditiile pe care le au in legatura cu Prima Casa. Pune intrebari cat mai clare si specifice pentru a fi sigur ca detii toate informatiile necesare!

Intereseaza-te si care sunt sumele cat mai apropiate pe care le vei avea de achitat. In afara de avans vor mai exista cheltuieli cu notarul si alte diverse acte de care este bine sa fii constient inainte pentru a fi sigur ca dispui de bugetul necesar.

In acelasi timp nu ezita sa cauti si sa vizionezi cat mai multe apartamente pentru a incepe sa cunosti care sunt detaliile la care este bine sa te uiti cand intri intr-o locuinta. Anumite banci iti permit sa mai ai la dispozitie cateva zile suplimentare pentru a gasi casa dorita din momentul in care ai depus dosarul, insa este indicat sa te interesezi dinainte in legatura cu acest aspect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata