Cea mai mare lucrare de artă stradală din România va avea peste 500 de metri pătraţi

31

Pe zidul unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din municipiul Sibiu, patru artişti pictează în continuare cea mai mare lucrare de artă stradală din România, de peste 1.600 de metri pătraţi, informează organizatorii Festivalului Internaţional de Street Art care s-a încheiat duminică.

„Ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Street Art de la Sibiu a ajuns aproape de final. 11 lucrări de artă stradală au fost finalizate deja, dar se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România. Turul de Artă Stradală din Sibiu ajunge anul acesta la 96 de lucrări, răspândite în tot oraşul. Sweet Damage Crew marchează în acest an lucrarea care va deveni cea mai mare atracţie a Turului de Artă Stradală din Sibiu. Muralul va fi impresionant ca dimensiuni, astfel că 4 dintre membrii grupului lucrează în continuare pentru finalizarea lui. Acesta va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată şi va avea o înălţime maximă de 25 de metri şi un total de peste 525 metri pătraţi”, se arată în comunicatul de presă remis luni AGERPRES.

În legătură cu această lucrare, organizatorii festivalului spun că cea mai mare pictură pe un zid, din România, va fi un portret de grup.

„Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an – ‘#Origins’ şi este de mare însemnătate pentru membrii grupului prin mesajul transmis, fiind ‘un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent’. Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate”, anunţă organizatorii Festivalului Internaţional de Street Art.

Până în momentul de faţă, în municipiul Sibiu au fost realizate 96 de astfel, de lucrări de artă, în cadrul festivalului Street Art, având ca temă ‘#Origins’ .

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata