Cea mai mare scădere din UE, la lucrările de construcţii

178

În luna noiembrie, lucrările de construcţii, în România, au înregistrat o scădere cu 4,9%, comparativ cu luna precedentă, acesta fiind cel mai semnificativ declin consemnat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În comparaţie cu zona euro, unde lucrările de construcţii au înregistrat în noiembrie un avans de 1,4%, în timp ce în UE au crescut cu 1,2%. În octombrie, lucrările de construcţii s-au menţinut stabile în zona euro şi au crescut cu 0,7% în UE.

În acest sens, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost în Slovenia (12,2%), Ungaria (12%) şi Slovacia (7%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în România (minus 4,9%), Spania (minus 1,4%) şi Belgia (minus 0,9%).

În noiembrie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Slovenia (18,4%), România (9,3%) şi Ungaria (5,1%), cea mai semnificativă scădere fiind în Spania (minus 13,1%), Belgia (minus 9,3%) şi Slovacia (minus 8,8%).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata