Ceasuri contrafăcute confiscate în Portul Constanţa

De Jurnalul Național Actuale Bani Justiţie 139 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 5 mii de ceasuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 7,8 milioane de euro.

Astfel că, joi 21 iulie, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China.

De asemenea, în urma verificărilor au fost găsite 5.275 de ceasuri de diferite mărci, 12.040 accesorii auto și 12.210 articole de vestimentație, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro.

Mai mult decât atât, bunurile, cu o valoare estimată de circa 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate.

Așadar, polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.