#CentenarulMariiUniri Iohannis: Marile izbânzi sunt posibile dacă suntem uniţi, nu dezbinaţi şi cu ţinte personale meschine

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că marile izbânzi ale naţiunii sunt posibile dacă românii sunt uniţi şi nu dezbinaţi.

"Marile izbânzi ale naţiunii sunt posibile dacă suntem uniţi, nu dezbinaţi, dacă avem aspiraţii înalte, nu ţinte personale meschine, dacă ţinem aproape naţiunile prietene democratice şi civilizate, iar nu dacă ne izolăm de ele", a spus şeful statului, la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României.

El a vorbit despre realizarea Marii Uniri.

"Cei care au făcut posibil evenimentul istoric major din veacul trecut ne-au lăsat un bogat patrimoniu de idealuri, valori şi viziune. Dintre toate, cea mai frumoasă moştenire spirituală pe care mi-aş dori să o redescoperim în aceste zile este că Marea Unire a fost, în fapt, o mare şi profundă unire a tuturor românilor în jurul unei năzuinţe comune, pentru a cărei înfăptuire nici un sacrificiu nu a fost prea mare", a mai afirmat Iohannis.

La recepţie participă aproximativ 800 de persoane. AGERPRES/(A, autor: Florentina Peia, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close