CEO-ul Apple consideră că incendiile din California sunt o dovadă a modificărilor climatice

Foto: indiatvnews.com
0

Incendiile de pădure care devastează vestul Statelor Unite şi uraganele care lovesc sudul ţării “sunt un memento al gravităţii modificărilor climatice şi al mizelor acestora”, a declarat, luni,  Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, informează AFP.

“Toate aceste elemente reunite, cred, îi vor convinge pe oamenii care nu sunt în prezent convinşi de modificările climatice”, a declarat Tim Cook într-un interviu video difuzat de revista The Atlantic, înregistrat săptămâna trecută, când incendiile de vegetaţie au devastat regiunile din proximitatea oraşului San Francisco.

“A fost oribil”, a adăugat el. Însă CEO-ul Apple a evitat să spună dacă a avut succes în demersurile întreprinse pentru a îl convinge pe preşedintele Donald Trump de realitatea modificărilor climatice.

“Nu vreau să vorbesc în detaliu despre discuţiile private” purtate cu preşedintele american, însă “filosofia mea este angajamentul”, a adăugat Tim Cook, reamintind angajamentul companiei Apple de a funcţiona 100% cu energie regenerabilă până în 2030.

“Cred că este încă şi mai important să te angajezi pentru a susţine o cauză atunci când oamenii nu sunt de acord asupra acelei chestiuni”, a adăgat magnatul american.

Dar, cu ocazia unei vizite în California a preşedintelui Trump, săptămâna trecută, a respins îngrijorările legate de modificările climatice şi de incendiile de pădure agravate de secetă, afirmând: “Se va răcori în cele din urmă”.

În ceea ce priveşte situaţia locuitorilor, aceste incendii care devastează în continuare coasta vestică a Statelor Unite au cauzat peste 35 de decese de la începutul verii.

“Nu cred că ştiinţa ştie cu adevărat la ce să se aştepte”, a adăugat preşedintele american, care rosteşte adeseori fraze apropiate de discursul climato-scepticilor.

Totuşi, guvernatorii din trei state americane au declarat la rândul lor, că modificările climatice este  una dintre cauzele principale ale acestor incendii.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close