CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii

CFR Călători amenință că intră în grevă și pregătesc o „revoltă” de zile mari. Angajații CFR își doresc salarii mai mari cu 50% și condiții mai bune de muncă. După modelul angajaților de la Metrorex și a minerilor, CFR Călători amenință cu greva generală.

Și alte categorii de bugetari sunt așteptate să își ceară drepturile și să pună presiune pe Guvern, fiindcă ne aflăm în an electoral , iar acesta este un moment oportun pentru negocierile sindicaliștilor. Locomotive vechi de mai bine de 42 de ani transportă pasageri între București și Brașov, pe una dintre puținele linii de viteză din țară. 

CFR Călători intră în grevă! Mecanicii de locomotivă s-au săturat

CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștiiCFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii

CFR Călători amenință cu greva generală, iar mecanicii de locomotivă s-au săturat! Aceștia vor trenuri noi și condiții mai bune de muncă, precum și salarii mai mari cu 50%. Un mecanic de locomotivă câștigă 2.400 de lei. Acesta își poate dubla salariul cu ore suplimentare, potrivit sindicaliștilor CFR.

CFR-iștii vor salarii mai mari, după ce minerii și Metrorex-ul au obținut 20% în plus la leafă, în urma protestelor. Peste 12.000 de angajați CFR speră ca Guvernul să le crească salariul în acest an.  Comitetul Director al Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) s-a reunit la sediul Confederatiei Sindicale Nationale Meridian (CSN Meridian) pentru a stabili obiectivele din primul semestru al anului.

Sindicaliștii CFR au decis ca în data de 14 februarie 2019 să se organizeze întâlnirea Consiliului National de Conducere al FSTFR, ce va fi prezidată de Ion Popescu, președintele CSN Meridian, iar pe 4 aprilie 2019 se va organiza un miting de protest.

Sindicaliștii vor să amintească Guvernului că au obligația de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a minimum 600 de vagoane și aproximativ…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata