Chifu (CPC-EW): Preşedintele Iohnnis va deschide conferinţa 'Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane' din mai

0 106

Preşedintele Klaus Iohannis va deschide conferinţa "Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane", care se va desfăşura în perioada 8-10 mai la Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, la care au fost invitate 200 de personalităţi de prim rang, români şi străini, a declarat Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning din Bucureşti (CPC-EW).

"Deschiderea (conferinţei n.r.) o asigură preşedintele României, care a confirmat această prezenţă şi care va prezenta viziunea românească despre viitorul Europei", a spus Chifu, marţi, cu prilejul unei conferinţe despre evenimentul din mai.

Chifu a menţionat că programul conferinţei din marja summitului Consiliului European de la Sibiu este alcătuit pornind de la cele patru priorităţi ale Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Potrivit acestuia, conferinţa este organizată de CPC-EW, în parteneriat cu Universitatea 'Lucian Blaga din Sibiu' şi se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub Patronajul Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene.

Chifu a declarat că vor fi şase paneluri de discuţii şi nişte "intermezzouri" ale unor personalităţi europene, care vor propune propria lor viziune despre UE.

"Este organizată pe şase paneluri, acoperind cele patru priorităţi ale Preşedinţiei României (la Consiliul UE – n.r.), dar într-un mod creativ – spunem noi – şi deschis pentru dezbateri. Acesta este, de fapt, scopul întregii conferinţe – a crea un cadru foarte bun de dezbatere, în care să avem o reprezentare cât mai largă, cu dimensiunea oficială, şefi de stat şi guvern, unii dintre reprezentanţi care sunt chiar în Consiliul European, cu reprezentanţi de la nivel ministerial", a spus Chifu.

El a menţionat că au fost invitaţi şi reprezentanţi americani, din Marea Britanie, Turcia, Parteneriatul Estic, din Balcanii de Vest.

Chifu a mai spus că într-unul dintre…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x