Chirica: Paradoxul remanierilor din guvernările PSD este că sunt lăsaţi miniştrii criticaţi

0 98

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a afirmat miercuri, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că această ultimă remaniere a guvernului Dăncilă reprezintă "o cosmetizare într-un moment de criză", el adăugând că în cabinet sunt lăsaţi şi miniştri care au fost criticaţi pentru prestaţia lor.

"E acelaşi paradox care se întâmplă la toate remanierile de când s-a preluat guvernarea: unii membri care sunt criticaţi sunt lăsaţi, iar miniştrii lăudaţi sunt îndepărtaţi. Deunăzi, marea realizare a domnului Maricel Popa (preşedintele interimar al PSD Iaşi – n.r.), numirea unui ministru la Comunicaţii (Bogdan Cojocaru -n.r), care era apreciat, a fost destituit fără motive. Asta arată foarte clar că nu vorbim despre intenţia de a face un guvern competent, un guvern care să slujească intereselor tuturor românilor indiferent de culoarea politică şi de alte motive care ar putea selecta populaţia României, ci pur şi simplu un guvern cu care să putem ieşi în întâmpinarea preşedinţiei Comisiei Europene cu demnitate. Cu cine ieşim? Cu cine mergem acolo? Cum reuşim să înduplecăm oarecum spiritele din Comisia Europeană sau Parlamentul European dacă noi mutăm incompetenţa de la stânga la dreapta? ", a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean a spus că "nu reuşim să fraierim pe nimeni" întrucât atât în Comisia Europeană cât şi în Parlamentul European "oamenii aceia sunt citiţi, fac politică europeană de foarte mult timp, au indicatori de creştere reali şi ştiu ce se întâmplă cu adevărat într-o economie puternică".

"Nu pot fi duşi cu preşul la nesfârşit invocând că fac remaniere mutând pe 'ixuleasca' care a fost foarte bună la Muncă, a devenit foarte bună la Transporturi, dar mai face o pauză şi la Dezvoltare şi poate se mută şi pe la Educaţie şi îşi încheie mandatul la Muncă. E greu la Muncă, e adevărat. Sunt convins că rezultatele nu pot să apară cu o…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x