Ciamba – la Viena; a subliniat importanţa coeziunii ca temă centrală a Preşedinţiei României la Consiliul UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a participat vineri, la Viena, la reuniunea de bilanţ a Trio-ului de Preşedinţii Estonia-Bulgaria-Austria, subliniind importanţa coeziunii ca temă centrală a Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, George Ciamba a participat la această reuniune alături de omologul austriac, Gernot Blumel, ministrul federal pentru Afaceri europene, artă, cultură şi media, şi de omologul bulgar, Lilyana Pavlova, ministrul pentru pregătirea Preşedinţiei Bulgariei la Consiliul UE.

MAE precizează că scopul reuniunii a fost prezentarea rezultatelor activităţii Trio-ului curent şi coordonarea statelor membre în vederea asigurării transferului mandatului către Trio-ul România-Finlanda-Croaţia, care va fi iniţiat prin preluarea de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor recente şi a perspectivelor tematicilor aflate pe agenda europeană curentă.

Conform MAE, George Ciamba a apreciat eforturile depuse de cele trei state pe parcursul celor 18 luni pentru îndeplinirea priorităţilor stabilite prin programul de lucru al Trio-ului Estonia-Bulgaria-Croaţia (iulie 2017 – decembrie 2018) şi a evidenţiat necesitatea asigurării continuităţii activităţii Consiliului UE.

Totodată, el a asigurat partenerii europeni "de angajamentul ferm al României de a asigura o tranziţie coerentă între cele două Trio-uri de Preşedinţii rotative ale Consiliului UE", precizează MAE.

"Demnitarul român a subliniat importanţa coeziunii ca temă centrală a Preşedinţiei României la Consiliul UE din perspectiva a trei paliere: coeziune politică, ilustrată de nevoia de unitate între statele membre, coeziune economică, în vederea reducerii decalajelor de dezvoltare între state membre şi între regiuni, coeziune socială,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata