Ciamba: Vorbim de o creştere economică sustenabilă şi substanţială a României

0 101

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a declarat marţi că România are o creştere economică sustenabilă şi substanţială.

"Ca oameni de afaceri, sunteţi promotorii spiritului antreprenorial care iniţiază schimbarea prin acţiuni inovatoare, stimulează creşterea economică şi dinamizează piaţa muncii. Eforturile dumneavoastră de a avansa constant soluţii noi pentru menţinerea competitivităţii au un impact pozitiv asupra productivităţii întregii economii. Ca iniţiatori ai schimbării, aveţi energia şi instrumentele de a construi capitalul social, de a transfera virtuţile spiritului antreprenorial asupra întregii societăţi. În acest sens este nevoie şi de un context economic care să facă posibil valorificarea acestui spirit antreprenorial", a spus Ciamba la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Ciamba, Produsul Intern Brut al României de la aderare s-a dublat. "Avem o creştere economică accelerată. Ultimii doi ani ne-au adus mult mai aproape de convergenţa pe care ne-o dorim cu media UE. Cele mai importante prognoze macroeconomice pentru începutul lui 2019 indică pentru România un deficit bugetar situat sub pragul de 3%. România a reuşit să menţină pragul de deficit sub 3% în condiţiile în care a avut un ritm de creştere susţinut şi în anii care au trecut au fost multe situaţii în care existau îndoieli asupra faptului că vom putea să susţinem un deficit bugetar cu un asemenea nivel de creştere economică, însă a fost posibil. Vorbim de o inflaţie care se menţine în culoarul de variaţie ţintit de Banca Naţională, de 5%, rata şomajului este de 4%, în scădere sensibilă faţă de anii precedenţi. Noi putem zice că vorbim de o creştere economică sustenabilă şi substanţială", a susţinut ministrul delegat pentru afaceri europene.

El a afirmat că această tendinţă a economiei româneşti este…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata