Cinci noi companii vor beneficia de schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a înmânat luni, la Palatul Victoria, reprezentanţilor a cinci companii acorduri de finanţare atribuite în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, astfel încât numărul beneficiarilor din acest an creşte la 14, suma totală alocată de la bugetul statului fiind de aproape 860 de milioane de lei.

Prezentă la ceremonie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că este vorba despre a doua sesiune de înmânare a acordurilor de finanţare atribuite în baza schemei de ajutor de stat 807/2014.

"Este un indicator care arată faptul că economia României este dinamică şi se bucură de încrederea mediului de afaceri. Dacă la începutul lunii noiembrie, nouă proiecte de investiţii în valoare de 1,3 miliarde de lei au primit susţinerea Guvernului, astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte cinci proiecte în valoare de un miliard de lei. Finanţarea acordată de la bugetul de stat pentru cele 14 investiţii este de aproape 860 de milioane de lei. Sunt investiţii care aduc plusvaloare economiei româneşti, dar şi beneficii sociale importante. Vor fi create aproximativ 3.300 de noi locuri de muncă în cele 14 proiecte", a spus ea.

Dăncilă a vorbit despre interesul crescut al investitorilor pentru această schemă de ajutor de stat, manifestat prin "numărul mare de aplicaţii depuse într-un timp relativ scurt". Ea a menţionat că Guvernul va suplimenta bugetul acestei scheme de ajutor de stat cu peste un miliard de lei, fonduri alocate prin rectificarea bugetară adoptată la sfârşitul lunii noiembrie.

De asemenea, în bugetul de stat pentru anul viitor, politica de stimulare a investiţiilor prin acordarea de ajutoare de stat va continua să ocupe "un loc important", a precizat premierul.

"Am prevăzut credite de angajament de 1,6 miliarde lei, ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin patru miliarde de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata