Cinci trenuri de călători au fost afectate între Călimăneşti şi Cozia

Foto: zcj.ro
0 82

Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în cursul nopţii de luni spre marţi, traficul feroviar este întrerupt între Călimăneşti şi Cozia pe ambele fire de circulaţie, acestea au adus aluviuni care au afectat terasamentul căii ferate, iar cinci trenuri de călători sunt afectate, informează marţi operatorul naţional de transport feroviar de călători.

În ajutorul călătorilor aflaţi în trenurile  afectate, managerul infrastructurii feroviare – CFR SA – asigură transbordarea călătorilor pe distanţa Călimăneşti – Lotru şi retur cu mijloace auto.

„Azi noapte, în jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor căzute de pe versant, roţile locomotivei şi ale primului vagon ale trenului Regio 2069, care circulă pe ruta Râmnicu Vâlcea – Călimăneşti – Sibiu, au escaladat şina şi au rulat până la oprire în afara acesteia. În tren se aflau 9 călători. La acest moment, cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă”, menţionează CFR Călători, într-un comunicat.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulaţie afectată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, menţionează CFR Călători.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata