Cine este Laurian Anastasof, șeful interimar al Armatei Române, în locul generalului Ciucă

Laurian Anastasof este acum interimar la șefia Rmatei Române, după ce comandantul Nicolae Ciucă a fost suspendat de către judecători. „Dacă nu se prelungea mandatul generalului Nicolae Ciucă exista riscul de a se periclita misiunile din străinătate ale Armatei Române şi se perturba grav continuitatea conducerii structurilor de forţă ale Armatei. MApN nu dovedeşte prin ce a fost vătămat. Şeful Statului Major exercită conducerea de forţă a Armatei Române şi are gradul cel mai înalt, fiind numit de preşedintele României. Actele care ţin de securitatea naţională nu pot fi suspendate de instanţele de contencios.

Demersul MApN este unul politic. MApN a introdus o acţiune în instanţă înainte de a primi un răspuns la plângerea prealabilă depusă la Administraţia Prezidenţială. MApN nu era îndreptăţit să introducă acţiunea în instanţă, deoarece interesul decretului este de a asigura continuitea la conducerea Armatei”, a spus reprezentantul Administrației Prezidențiale. Ministerul Apărării Naționale a transmis că va pune în aplicare hotărârea în care instanța a suspendat decretul lui Klaus Iohannis care a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării.

Cine este Laurian Anastasof, noul șef al Armatei Române?

Laurian Anastasof, șef interimar al Armetei Române

Generalul Laurian Anastasof a fost, în perioada 2013-2017 Șef al Statului Majoral Forțelor Aeriene. De asemenea, bărbatul a mai avut și titulatura de comandant al Bazei 71 Aeriene, Câmpia Turzii. Biografia realizată de Forțele Aeriene Române arată că acesta are peste 2.000 de ore de zbor pe avioanele tip: MIG 21 Lancer, L-29, L-39, MIG 21 MF, dar şi pe elicopterul IAR 330 M. „Cu privire la situaţia locţiitorului șefului SMAp, precizăm faptul că această funcţie este îndeplinită până astăzi, 31 ianuarie 2019 inclusiv, de către generalul-locotenent Adrian Tonea, iar începând cu data de 1 februarie 2019, prin ordin…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata