Ciolacu: Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă pe Cîţu; nu există altă soluţie

0 68

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să îl revoce din funcţie pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, după ce moţiunea depusă de social-democraţi împotriva acestuia a fost adoptată de Senat.

”Cîţu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor. PNL nu a înţeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîţu pentru a fi ministrul Finanţelor. În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbuşit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar şi vrea să vândă cele mai profitabile companii naţionale pentru a-şi acoperi incompetenţa”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Cîţu este un ministru ”iresponsabil, care deja a făcut mult rău României” şi ”trebuia oprit”.

”Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă! Nu există altă soluţie!”, a spus Ciolacu.

Senatul a adoptat, luni, moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, cu 59 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi două abţineri.

Moţiunea simplă intitulată „Guvernare PNL, numele tău este austeritate” a fost iniţiată de 41 de senatori social-democraţi.

Sursa: News24.ro.

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x