Cioloş cere UDMR retragerea proiectului privind minorităţile: Politica oportunistă este mereu dăunătoare

0

Mişcarea România Împreună condamnă orice formă de enclavizare politică sau etnică, subliniind că UDMR ar trebui să retragă propunerea legislativă referitoare la implementarea prevederilor din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 privind minorităţile naţionale.

Luni, UDMR a anunţat că, printr-o iniţiativă legislativă, propune "ridicarea la rang de lege a subpunctului 1 al punctului III din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918" care prevede: "Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce îl alcătuiesc".

În acest context, Mişcarea România Împreună cere UDMR retragerea acestui proiect şi subliniază că România are datoria de a avea grijă de toţi cetăţenii săi, indiferent de naţionalitate, religie sau zona în care locuiesc.

"Proiectele de lege promovate zilele acestea prin care se propun enclavizări sunt pretextul unei eliberări etnice. Ne aflăm în momentul în care o forţă politică se foloseşte de slăbiciunea puterii de la Bucureşti pentru a-şi promova un proiect care pune în disonanţă cetăţenii României. Este inadmisibil un astfel de comportament politic pentru orice politician responsabil", arată Mişcarea România Împreună.

Fondatorul RO+, fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, într-un comunicat de presă, că "România este o ţară care aparţine fiecărui cetăţean român".

"Suferim cu toţii din aceleaşi motive, ne confruntăm cu aceleaşi probleme. Judeţele cu populaţie majoritar maghiară primesc de la bugetul de stat mai mult decât dau. Dar asta nu înseamnă altceva decât că o posibilă enclavizare ar afecta cetăţenii acestor judeţe. Politica…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata