Cioloş – demitere Andronescu: Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreţi să scăpaţi de oponenţii politici

0 220

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, susţine că premierul Viorica Dăncilă ar fi demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţie deoarece aceasta este un oponent politic al său în interiorul PSD, arătând că existau motive ca ministrul Educaţiei să plece din funcţie dacă s-ar fi făcut o analiză asupra modului în care funcţionează MEN.

"Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreţi să scăpaţi de oponenţii politici din interiorul partidului dumneavoastră. Doamna Andronescu avea motive să fie demisă dacă aţi fi analizat cu adevărat cum funcţionează Ministerul Educaţiei şi cât de relevante au fost deciziile dumneaei pornind de la agonia în care se află acest domeniu fundamental pentru viitorul societăţii. Dacă chiar v-ar interesa durerea oamenilor în urma acestui caz de la Caracal şi, mai ales, durerea celor pe care-i ţineţi în sărăcie prin politici clientelare prin care PSD îşi favorizează baronii, aţi fi început în primul rând o reformă în propriul partid, înainte de a veni să ne daţi lecţii de moralitate", a scris Cioloş, vineri, pe Facebook.

El subliniază că vechea clasă politică a avut de-a lungul anilor obiectivul să obţină şi să conserve privilegii pentru politicieni şi acoliţii lor, iar în acest context este nevoie de o resetare a statului.

"Statul român a fost o victimă a acestui model, iar o mare parte dintre cetăţenii români şi-au pierdut speranţa, îndepărtându-se de politică, alţii alegând să plece cu totul din ţară. Un exponent al PSD ar fi putut fi un factor de schimbare dacă ar fi realizat cu adevărat nevoia de reformă interioară în partid şi dreptul românilor de a avea politicieni competenţi şi cinstiţi. Din păcate pentru noi toţi, aţi pierdut această oportunitate. Va trebui să ne clădim propriul viitor fără să mai credem în promisiuni din partea celor care ar fi putut să facă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x