Cioloş: Legea referendumului prevede desfăşurarea în aceeaşi secţie de votare a două scrutine organizate în aceeaşi zi

0

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că Legea referendumului "prevede expres" că, în condiţiile în care alegerile europarlamentare şi referendumul anunţat de preşedinte sunt organizate în aceeaşi zi, ele se desfăşoară în aceeaşi secţie de votare, subliniind că afirmaţiile şefului de campanie a PSD la alegerile pentru Parlamentul European pe acest subiect reprezintă " o minciună, o inducere în eroare a românilor".

"PSD declară că vrea secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe care preşedintele l-a anunţat. Mai mult, şeful de campanie a social-democraţilor, Mircea Drăghici, spune că legea nu permite decât secţii de votare separate, ceea ce este fals şi este o minciună, este o inducere în eroare a românilor, pentru că, dimpotrivă, Legea referendumului la articolul 15 alineat 1 prevede că, în condiţiile în care cele două scrutinuri sunt organizate în aceeaşi zi, ele se organizează în aceeaşi secţie de votare, deci legea prevede expres faptul că pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, în cazul în care se organizează în aceeaşi zi trebuie folosite aceleaşi secţii de vot ", a declarat Dacian Cioloş, joi, la Parlament, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele USR, Dan Barna.

Mircea Drăghici a afirmat joi că, în cazul unui referendum simultan cu alegerile europarlamentare, legea nu permite decât secţii de votare diferite. "Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice scrutin electoral au fost secţii de votare diferite", a adăugat Drăghici. AGERPRES/ (A,AS – autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata