Cioloş: Noi vom folosi toate mijloacele legale să contestăm la curţile de apel această ordonanţă

0 79

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică seara, la protestul din Piaţa Victoriei, că în scopul blocării OUG 7/2019 aceasta va fi contestată la curţile de apel din ţară pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

"E important ca toate părţile din societate să simtă că au un rol în acest moment şi că fiecare poate să facă ceva. Noi săptămâna viitoare vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem să contestăm la curţile de apel din toate oraşele din ţară această ordonanţă de urgenţă, să facem presiune, (…) curţile de apel să poată să facă sesizare la Curtea Constituţională şi să blocăm această ordonanţă. Important e să folosim în acest moment toate mijloace legale şi democratice pe care le avem ca să blocăm ceea ce această majoritate politică face şi anume să ducă România, încet – încet, în exteriorul Uniunii Europene şi să o izoleze de lumea democratică şi de lumea dezvoltată", a declarat Cioloş.

El a menţionat că a venit la protestul din Piaţa Victoriei pentru a da un semnal că justiţia nu poate fi subordonată politic şi că toate partidele politice democratice ar trebui să fie în stradă.

"Am venit alături de ceilalţi români ca să dăm semnalul foarte clar că justiţia nu poate să fie subordonată politic nu doar pentru că justiţia trebuie să-şi facă treaba într-un stat democratic, dar şi pentru că nu poate să funcţioneze economia cu o justiţie subordonată politic. Asta-i ceea ce se întâmplă acum. (…) Eu cred că toate partidele politice democratice ar trebui să fie în stradă", a spus Cioloş.

El a susţinut că Guvernul ar trebui să retragă ordonanţa şi apoi să înceapă discuţii cu magistraţii. "Eu cred că Guvernul ar trebui întâi să retragă această ordonanţă şi apoi să înceapă discuţiile cu magistraţii şi să vină cu adaptări legislative de care magistraţii chiar au nevoie pentru că e nevoie de anumite…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata