Cioloş: Pentru Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de UE

0 98

Liderul PLUS Dacian Cioloş a declarat duminică, la Constanţa, că social-democraţii nu sunt de acord cu organizarea unui referendum pe Justiţie pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, deoarece pentru Liviu Dragnea patriotismul pare să însemne ''o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană''.

"Pentru Liviu Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană şi de toţi alţii. Pentru noi, patriotism înseamnă o Românie demnă în Uniunea Europeană şi asta e diferenţa de viziune şi de deschidere", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă organizată de Alianţa 2020 USR – PLUS.

Potrivit acestuia, referendumul pe Justiţie poate fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, fiind astfel ascultat răspunsul românilor referitor la valorile europene.

"Ideea este ca această campanie să fie folosită pentru a vorbi despre Europa, despre valorile europene. Acest referendum pentru Justiţie, dacă el va avea loc în aceeaşi zi, va duce discuţia exact pe acest subiect, valorile europene şi Uniunea Europeană. Eu nu văd cum poţi să spui că vrei să construieşti bunăstare şi prosperitate, atât timp cât nu ai curajul să asculţi răspunsul românilor vizavi de acest lucru. Şi să asculţi răspunsul românilor la această întrebare: vrem o Românie curată, vrem o Românie cu politicieni care să nu mai provoace suspiciuni (…)? Nu văd de ce nu ar avea curajul să asculte răspunsul românilor la această întrebare şi nu văd un moment mai bun ca acest răspuns să vină în acelaşi timp cu votul pentru Europa şi pentru Parlamentul European, pentru că sunt valori care se leagă", a spus Dacian Cioloş.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a precizat că referendumul pe Justiţie este unul pentru rămânerea ţării noastre în UE.

"În momentul de faţă, referendumul pe Justiţie este de fapt un referendum pentru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x