Cioloş: USR-PLUS are încredere în Justiţie; dacă nu va fi recunoscută alianţa, se vor găsi alte formule de candidatură

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, a declarat joi, la Timişoara, că decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a nu permite înregistrarea Alianţei 2020 USR-PLUS este "injustă", în baza unei interpretări duse "la limita interpretării legii", el vorbind şi de o "influenţă politică" a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Totodată, el a arătat că decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Am aflat cu mare surprindere că Biroul Electoral Central a decis să nu ne permită înregistrarea Alianţei 2020 USR-PLUS. Considerăm că este o decizie injustă a BEC în baza unei interpretări care este dusă la limita interpretării legii. (…). Suntem surprinşi de această decizie, care din punctul nostru de vedere are o influenţă politică, dată fiind structura BEC, şi asta dovedeşte că Liviu Dragnea, care este tot mai convins că nu va putea câştiga alegerile în mod normal şi legal, se foloseşte de toate tertipurile pentru a încerca să influenţeze rezultatul alegerilor şi deciziile pe care cetăţenii le pot lua participând la vot şi având opţiuni pe cine să poată vota", a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, decizia BEC este injustă pentru că au fost făcute toate demersurile legale necesare pentru ca această alianţă să poată fi înregistrată. Cioloş a explicat că fiecare dintre cele două partide are conduceri alese statutar de către organele prevăzute de statut, ale partidului, respectiv, congres şi convenţie, fiecare dintre cele două partide a notificat aceste decizii potrivit legii – USR, în urmă cu un an şi jumătate, iar PLUS, imediat după convenţia de la începutul lunii ianuarie.

"Din punctul nostru de vedere, atâta timp cât am înregistrat un partid conform legii şi acest partid există înregistrat, iar partidul şi-a ales organele de conducere pe baza statutului, considerăm că conducerile partidelor PLUS şi USR sunt conduceri…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata