Cioloş (USR-PLUS): Important nu e scorul în europarlamentare, ci numărul românilor care vor ieşi la urne

0 113

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, a declarat vineri, la Timişoara, că, pentru Alianţa USR-PLUS miza alegerilor europarlamentare nu este scorul pe care îl va obţine, ci numărul românilor care vor fi mobilizaţi să iasă la vot.

"Mai degrabă nu este scorul important, ci câţi români vor participa la vot. Avem această convingere, cu cât mai mulţi români vor participa la vot, cu atât va fi mai bine pentru România şi va fi mai clar pentru noi, ca alianţă, ce avem de făcut. Credem că sunt foarte mulţi români care cred în noi, dar, din diferite motive, nu s-au mobilizat, crezând că votul lor contează prea puţin, pentru că nu e luat în seamă democratic", a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Fostul premier a subliniat că nu crede în niciun bazin electoral care ar sprijini alianţa, dar faptul că inclusiv electoratul social-democrat vede că nu o duce mai bine, înseamnă că în acest bazin au apărut fisuri prin care conţinutul se scurge.

El a remarcat că există o parte a societăţii captivă unui model socio-economic dezvoltat şi întreţinut de PSD, mai ales în zone paupere, unde cei de la PSD lasă impresia că "ei le dau bani unor oameni ca să o ducă mai bine".

Dacian Cioloş a subliniat că, în ultimele luni şi mai ales în ultimul an, e tot mai clar pentru acea parte din societate că în ciuda banilor care le intră în cont, nu o duc mai bine, pentru că economia este prost gestionată, ţara e prost condusă.

"Aşa că acel bazin, în opinia mea, începe să aibă tot mai multe fisuri prin care începe să se împrăştie ceea ce este în acel bazin. Noi încercăm să creăm un câmp fertil în care ceea ce este în acel bazin al PSD să poată fertiliza şi să crească o nouă Românie. Fără ca cineva să aibă impresia că viitorul şi bunăstarea lui depind de un partid politic", a punctat liderul PLUS, răspunzând unei întrebări.

Potrivit lui Cioloş, această manieră de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x