Cîţi oameni au devenit miliardari, în timpul pandemiei?

53

În timp ce milioane de oameni din toată lumea și-au pierdut joburile din cauza pandemiei, aproape 500 de persoane au beneficiat de pe urma crizei și au ajuns la statutul de miliardar.

Însă, după numai un an, această listă a ajuns să numere 2.755 de miliardari, 493 fiind complet de persoane noi în clasamentele Forbes.

În contextul publicație, aceasta menționează că numărul de 493 noi miliardari într-un an, bate masiv recordul anterior de 290 înregistrat în anul 2015.

Raportul de 84% dintre noii îmbogățiți și-au fondat singuri companiile, și nu au moștenit averile, așa cum se întâmplă cu 72% din miliardarii din lista generală.

În plan mondial, China a venit pe noua listă cu 205 de persoane, iar SUA ocupă locul al doilea, cu 98 de noi miliardari, iar 36 de țări au cel puțin un nou miliardar anul acesta, cu Germania pe locul trei, cu 26 și Canada și India pe poziția a patra, fiecare cu câte 19.

În contextul dat, cel mai tănăr nou miliardar este Kevin David Lehmann, din Germania. La doar 18 ani, are o avere de 3,3 miliarde de dolari, fiind moștenitorul principalului lanț de farmacii din Germania.

Sursa: digi24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner