Cîţu: Eu am desfiinţat SIIJ, acum e rolul Parlamentului să vină cu cea mai bună soluţie

378
Marţi 13 iulie, premierul Florin Cîţu a declarat că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie a fost desfiinţată prin proiectul de lege aprobat în Guvern, iar acum „este rolul Parlamentului, sub îndrumarea MJ, să vină cu cea mai bună soluţie”, precizând că discuţiile pe acest subiect urmează să fie reluate săptămâna viitoare.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple: eu am desfiinţat SIIJ, fiind un proiect de lege aprobat în Guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiţiei, să vină cu cea mai bună soluţie, dacă există o soluţie mai bună decât ceea ce am făcut noi în şedinţa de Guvern şi aştept soluţiile Parlamentului împreună cu Ministerul Justiţiei. În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte Guvernul, noi am venit cu o soluţie prin care am desfiinţat Secţia specială. UDMR, USR au un punct diferit, eu cred că putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ca şedinţa de ieri (a coaliţiei de guvernare – n.r.) să fie suspendată, s-o amânăm şi să revenim după ce se întâlnesc experţii”, a afirmat Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Despre aceasta,  premierul Cîţu a precizat că săptămâna viitoare ar urma să aibă loc o nouă discuţie.

„Eu zic că trebuie să ne întoarcem la experţi, există un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii. (…) Şi acolo sunt şi de la UDMR şi de la PNL şi de la USR. Şi după aceea vom reveni săptămâna viitoare, sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluţii. Trebuie să venim cu cele mai bune soluţii şi săptămâna viitoare vom relua discuţiile. Nu se rupe coaliţia, coaliţia merge mai departe şi este puternică”, a subliniat Cîţu.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata