Cîţu (PNL): Cei care conduc astăzi România se comportă ca un grup de mincinoşi

0

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat miercuri că cei care conduc România de doi ani s-au comportat şi se comportă ''ca un grup de mincinoşi care a perfecţionat limbajul dublu''.

"Noi nu avem încredere că veţi face ceva din ce aţi promis astăzi aici şi nici nu avem speranţa că sunteţi pregătiţi pentru această provocare în următoarele şase luni. Tot ce aţi făcut până acum ne duce spre această concluzie. Acest grup care conduce astăzi România de doi ani s-a comportat şi se comportă ca un grup de mincinoşi care a perfecţionat limbajul dublu. În faţa oficialilor europeni sunt doar zâmbete şi se prezintă ca nişte europeni convinşi, asta când ne vizitează oficialii europeni la Bucureşti, că prin capitalele europene nu îi mai primeşte nimeni. În restul timpului se comportă ca nişte dictatori din lumea a treia şi atacă tot ce este european şi occidental. În acelaşi timp, cu fiecare ocazie, îşi prezintă admiraţia pentru regimurile totalitare din Est. Faptele vă dau de gol, oricât aţi încerca să ascundeţi totul în spatele discursurilor triumfaliste", a spus Cîţu în plenul reunit al Parlamentului, adresându-se celor din coaliţia guvernamentală.

El a adăugat că aceştia au distrus relaţia cu partenerul strategic, SUA, atunci când au atacat Departamentul de stat printr-o scrisoare adresată de cei doi preşedinţi ai Camerelor parlamentare.

"Aţi reuşit să vă faceţi de râs chiar şi în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri UE, deşi comisarul care se ocupă cu acest domeniu vine tocmai din partidul dumneavoastră şi nu în ultimul rând măsurile luate în economie au împins aderarea României la Zona euro după 2028. (…) În doar doi ani aţi distrus economia. (…) Din aceasta toamnă, România este din nou analizată de Comisia Europeană pentru dezechilibre macro, după ce din 2017 România a fost singura ţară din UE cu o deviere semnificativă de la ţintele de deficit…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata