Despre accidentul de la Feteşti, premierul Florin Cîţu, spune că va discuta cu ministrul transporturilor

492

Premierul Florin Cîţu a declarat că joi după-amiază va purta o discuţie cu ministrul Transporturilor pe tema accidentului feroviar produs miercuri noapte la Feteşti, subliniind că este anormal ca în asemenea situaţii „un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte”.

În opinia acestuia, „Nu am date suplimentare. Am fost informat de ministru azi-dimineaţă, la prima oră, despre accident. O să am o discuţie cu el în această după-amiază, să văd care sunt concluziile”, a afirmat Florin Cîţu, prezent la Ministerul Finanţelor.

Premierul a subliniat că în cazul în care călătorii au suferit de pe urma modului în care sunt administrate astfel de situaţii, ar trebui să răspundă „cei care se ocupă de acest lucru (…), ministerul de resort”, întrebat despre faptul că în cazul de la Feteşti au existat şi copii care au fost ţinuţi ore întregi în trenurile avariate.

„Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. Eu o să cer o situaţie să vedem de ce nu s-a intervenit, dar în acelaşi timp mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv. (…) Încă nu am vorbit cu domnul Drulă despre acest incident”, a mai declarat Cîţu.

Premierul a precizat că trebuie să aibă informaţiile, să vadă ce s-a întâmplat, întrebat şi dacă ia în calcul o demitere a şefului CFR Călători.

Iar despre faptul că se poate face ceva pentru nodul feroviar de la Feteşti pentru că au tot fost întârzieri din cauza problemelor de acolo, Cîţu a spus: „Aşteptăm de la minister… Ar trebui să vină soluţii de la minister. Pe calea ferată, banii au fost alocaţi pentru modernizarea căii ferate la începutul anului. Execuţia nu este una dintre cele mai bune”.

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

În urma acestui incident, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, a informat ISU Ialomiţa. Traficul feroviar a fost blocat.

Sursa: agerpres
Citește și
2 Comentarii
  1. Tepes/vodka spune

    Beatu-i beat, n-ai ce-i cere ! Dara, astora din mot/ mergand pe filiera … pan’la menestru’ „ranga”/pielea p…. ; cumu-i ?!

  2. Tepes/vodka spune

    „… premierul Florin Cîţu, spune că va discuta cu ministrul transporturilor”. Astalalt, din urma, il trimite la plimbare pe „zombi” ; nici ca-l baga-n seama !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata