Cîţu:Persoanele naive sau rău intenţionate pot afirma că rating-ul poate fi influenţat după o lună de guvernarePNL

0

Doar persoanele naive sau rău intenţionate pot să afirme că rating-ul de ţară poate fi influenţat după doar o lună de guvernare PNL, iar în următoarele luni până şi cei mai sceptici observatori se vor convinge că România a intrat într-o perioadă lungă de politică fiscală responsabilă, scrie ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

„Subliniez că suntem astăzi în această situaţie pentru că Guvernul anterior a ignorat toate avertismentele primite de la agenţia de rating S&P încă din luna februarie anul acesta. Eforturile mele şi ale Ministerului Finanţelor Publice în perioada imediat următoare se vor concentra pe finalizarea elaborării bugetului pentru anul 2020 şi perspectiva 2021-2022, prin care se vor implementa politici ferme de consolidare fiscală pe termen mediu. Sunt sigur că în următoarele luni până şi cei mai sceptici observatori se vor convinge că România a intrat într-o perioadă lungă de politică fiscală responsabilă. Doar persoanele naive sau rău intenţionate pot să afirme că rating-ul de ţară poate fi influenţat după doar o lună de guvernare PNL”, arată miercuri şeful de la Finanţe.

Potrivit sursei citate, în evaluarea efectuată, agenţia de rating Standard and Poors recunoaşte consolidarea fiscală prezentată de actualul Guvern pentru 2020 şi explică foarte clar că schimbarea perspectivei este cauzată de creşterea nesustenabilă a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, în urma unei politici fiscale iresponsabile, prociclice, promovate în ultimii trei ani.

Ministrul aminteşte, de asemenea, că agenţia de evaluare financiară a decis să păstreze rating-ul de ţară al României.

Agenţia de rating Standard&Poor’s a anunţat, marţi, că a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a revizuit perspectiva de ţară de la stabilă la…

Sursa News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close