CJSU solicită fonduri de la Guvern pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţiile din iulie

0 9

Într-o şedinţă extraordinară care a avut loc marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a aprobat, o hotărâre prin care solicită de la Guvern aproximativ 2.5 milioane de lei, pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţiile din luna iulie.

Este vorba de obiective afectate de fenomenele meteo periculoase din perioada 19 – 27 iulie, în 14 localităţi din opt unităţi administrativ-teritoriale, potrivit hotărârii adoptate.

În perioada de referinţă, în urma inundaţiilor şi a scurgerilor de pe versanţi au fost afectate poduri, podeţe, străzi, locuinţe, drumuri, reţele de alimentare cu apă şi canalizare sau terenuri agricole.

Cele opt unităţi administrative teritoriale afectate sunt Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mihăileni, Sânmartin, Săcel, Avrămeşti, Vârşag şi Lunca de Jos.

În acest context, după evalurea pagubelor, realizată de către comisii formate din specialişti şi desemnate prin ordin al prefectului, marţi s-a aprobat Raportul sinteză de evaluare, iar în baza acestuia va fi întocmit un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea de fonduri în vederea reabilitarea obiectivelor afectate.

„Având în vedere faptul că resursele bugetare ale localităţilor afectate, precum şi ale bugetului judeţului Harghita sunt limitate, se aprobă ca fondurile financiare necesare pentru refacerea obiectivelor afectate de fenomenele meteo periculoase din perioada 19 – 27 iulie 2020 să fie solicitate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pe anul 2020”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Iniţial, judeţul Harghita a mai primit de la Guvern suma de aproximativ 23 milioane de lei, pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţiile din luna iunie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata