Claudia Ţapardel (PSD): Afirmaţiile preşedintelui Iohannis – fără precedent în politica românească

0

Eurodeputatul Claudia Ţapardel consideră grave şi fără precedent în politica românească afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis prin care a comparat PSD, "un partid politic parlamentar, ales în mod legitim şi democratic de milioane de români, cu fenomenul îngrozitor reprezentat de nazism".

Potrivit europarlamentarului, "comemorarea milioanelor de victime ale Holocaustului reprezintă un prilej de a reflecta asupra evenimentelor dramatice care au zguduit omenirea acum peste 70 de ani şi în niciun caz nu trebuie să fie o oportunitate pentru a instiga la ură, aşa cum a făcut preşedintele României în ultimul discurs de la Palatul Cotroceni".

"Afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis sunt fără precedent în politica românească. Niciun şef de stat sau de guvern dintr-un stat democratic al Uniunii Europene nu şi-a permis să facă afirmaţii atât de grave, comparând un partid politic parlamentar, ales în mod legitim şi democratic de milioane de români, cu fenomenul îngrozitor reprezentat de nazism. Ce legătură are politica implementată de Guvernul Dăncilă şi susţinută de coaliţia PSD – ALDE cu atrocităţile comise de partidul şi oamenii lui Hitler? Numai un om disperat, care şi-a pierdut busola raţiunii politice, poate face astfel de comparaţii, îndemnând la ură şi dezbinare. Mai grav este că preşedintele Iohannis, de origine germană, se foloseşte pur şi simplu de un eveniment tragic, aşa cum a fost Holocaustul, inducând în societate o stare de tensiune", afirmă Claudia Ţapardel, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Ea susţine că fiecare apariţie în public a şefului statului reprezintă încă o ocazie prin care românii să îşi dea seama că la Palatul Cotroceni "este nevoie de un altfel de şef de stat, nu de unul care parcă urăşte tot ce este românesc şi, în loc să fie preşedintele tuturor românilor, nu face altceva decât să blocheze tot ceea ce se construieşte iar, mai…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata