Claudiu Manda, despre Ordonanţa pe amnistie şi graţiere: „Se face, nu se discută!”

Senatorul Claudiu Manda a transmis, luni, că ordonanţa pe amnistie şi graţiere „se face, nu se discută”. „Dacă credeţi că e corect ca în continuare oamenii aceştia să rămână în puşcărie, e în regulă”, a mai spus el.

„Eu am înţeles în primul rând că trebuie să vedem dacă există o altă posibilitate decât amnistie şi graţiere, pentru ca persoanele care au fost abuzate, care nu au avut parte de un proces corect sau care au avut dosare făcute în ceea ce priveşte funcţionarea cu binomul şi cu culoarele şi care sunt nevinovaţi să poată să nu mai fie nici cercetaţi şi nici în puşcărie şi mi se pare corectă această abordare. Ce va face Guvernul e o chestiune pe care o va decide Guvernul. Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, sigur că se aduc şi argumentele necesare”, a afirmat Manda, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă nu se impune o dezbatere publică pe amnistie şi graţiere, în condiţiile în care se anunţă mişcări de stradă din partea societăţii civile, senatorul social-democrat a spus că e important de văzut dacă este şi o altă soluţie.

„Rămâne să vedem ce va fi. Dacă vor ieşi în stradă, când vor ieşi în stradă, dacă se va întâmpla ceva în acest sens, dar sigur că e important să vedem dacă avem vreo altă soluţie, repet, ca oamenii care au fost şi au beneficiat, între ghilimele, de tot ce înseamnă această traiectorie: Parchet – informaţii Parchet – judecători, care au fost ţinte, şi avem elemente cel puţin apărute în spaţiul public, cum erau ţintele identificate şi cum se lucra la dosare şi care au fost unii dintre ei condamnaţi, ce facem cu aceştia. Dacă credeţi că e corect ca în continuare oamenii aceştia…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata