Cluburile de fotbal din Spania, obligate să-şi reducă cheltuielile din cauza pandemiei

0 89

Pandemia de coronavirus a forţat cluburile de fotbal din Spania să strângă cureaua, cele două mari forţe din Primera Division, FC Barcelona şi Real Madrid, fiind obligate la rândul lor să-şi reducă drastic cheltuielile salariale, potrivit cifrelor publicate marţi de Liga spaniolă.

Astfel, plafonul salarial al Barcelonei, respectiv suma pe care clubul are dreptul să o cheltuiască pentru salariile jucătorilor, membrilor staff-lui şi echipa de rezerve, s-a redus cu 57%, de la 671,4 milioane de euro în sezonul 2019-2020 la doar 382,78 milioane euro în acest sezon, ceea ce obligă gruparea catalană să negocieze noi reduceri salariale cu jucătorii săi.

În acelaşi timp şi rivala Real Madrid şi-a diminuat la rândul ei plafonul salarial, de la 641 milioane euro în sezonul 2019-2020, la 468,5 milioane euro, sumă mai mică cu 25% faţă de exerciţiul precedent.

În contextul forbalistic, Javier Tebas preşedintele Ligii spaniole de fotbal, a explicat, în cadrul unei videoconferinţe, că echipele din campionatul Spaniei şi-au redus în total cheltuielile salariale de la 2,847 miliarde euro la 2,333 miliarde euro în acest sezon, reprezentând o scădere de 18%, din cauza absenţei publicului în tribune, a închiderii muzeelor cluburilor, a magazinelor şi a rambursării banilor pentru abonamente.

Din punct de vedere financiar, preşedintele Tebas a precizat, totodată, că aceste reduceri ar putea fi şi mai mari în cazul în care accesul spectatorilor pe stadioane va fi interzis până la finalul sezonului, din cauza pandemiei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata