Cluj: Peste 16 milioane de lei – ajutor în lupta împotriva COVID-19 pentru Institutul Inimii din Cluj

Foto: adevărul.ro
0

Institutul Inimii din Cluj-Napoca a obţinut o finanţare de peste 16 milioane de lei din fonduri europene pentru lupta împotriva COVID-19.

“În contextul pandemiei generate de COVID-19, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Niculae Stăncioiu” primeşte un important ajutor printr-un proiect a cărui valoare se ridică la 16.511.881,43 lei, finanţat integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 – Axa prioritară 9 ‘Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19’, SMIS 138819″, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de Institutul Inimii.

Din această finanţare, institutul Inimii va achiziţiona, din fondurile primate, echipamente performante, dintre cele mai importante fiind un angiograf şi un aparat RX portabil.

“Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări, care contribuie la dezvoltarea operaţionalităţii la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmăreşte adaptarea tehnică şi funcţională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Niculae Stăncioiu” Cluj la situaţii epidemiologice de risc crescut, aşa cum s-a dovedit a fi criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2, susţinând substanţial ameliorarea siguranţei pacienţilor şi a personalului medical”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata