Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere CSAT să discute despre OUG privind măsurile fiscale

Coaliţia pentru Dezvoltarea României solicită Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, printr-o scrisoare deschisă, să includă pe agenda CSAT, începând cu şedinţa din 28 decembrie, subiecte care prin efectele lor preconizate asupra sectoarelor strategice din economie, respectiv energie, financiar şi comunicaţii, privesc siguranţa naţională, în speţă impactul ordonanţei adoptate de Guvern săptămâna trecută asupra stabilităţii fiscale, predictibilităţii procesului legislativ şi deficitului de forţă de muncă.

"CDR reprezintă companii româneşti şi străine, mici şi mari, care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României şi angajează peste 1,2 milioane de oameni. Credem că vocea noastră trebuie ascultată. Coaliţia pentru Dezvoltarea României consideră că este timpul să completăm agenda CSAT cu subiecte de actualitate, care pot transforma într-un mod ireversibil bunăstarea şi graniţele economice ale României, mai ales într-un context global în evoluţie. Degradarea până la eliminare a dialogului social din România, lipsa unei consultări reale şi a unor analize de impact, modul pompieristic în care orice dorinţă a Guvernului se traduce aproape peste noapte în ordonanţe de urgenţă, unele cu magnitudine greu de măsurat, cum ar fi cea de anul trecut cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat sau aceasta din 21 decembrie, ne îndreptăţesc să considerăm că este ameninţată siguranţa atât a investiţiilor prezente cât şi viitoare, cu impact direct şi indirect asupra populaţiei", afirmă semnatarii scrisorii deschise, postate joi pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Ei menţionează că CDR reprezintă nu numai "vocea companiilor", dar şi pe cea a angajaţilor acestora, într-o piaţă a muncii în care numărul de oameni activi este în scădere, "fapt care reprezintă unul dintre cele mai importante riscuri de securitate naţională". "La…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata