Cod galben de ninsori: ce se întâmplă pe aeroporturile din țară

Din 27 noiembrie, conform ANM, Bucureștiul și alte 17 județe se află sub avertizarea de cod galben de ninsori și viscol. Vremea se va răci considerabil în toată țara, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va sufla cu o putere destul de mare. În județele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei se circulă deja în condiții de iarnă. De asemenea, la primele ore ale dimineții, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunța că pe Autostrăzile A1 București-Pitești și A3 București-Ploiești ninge ușor, dar fără ca zăpadă să se depună. Pe de altă parte, pe Autostrăzile A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusă circa 100-200 de metri. De altfel, este depus și un strat subțire de zăpadă, dar se acționează cu utilaje și material antiderapant. Până acum nu s-au depistat probleme.

De asemenea, nu doar pe autostrăzi s-au înregistrat mici probleme, ci și pe aeroporturi. Compania Națională de Aeroporturi București(CNAB) a anunțat că azi, 28 noiembrie, pot fi înregistrate întârzieri de până la 30 de minute, toate din cauza operațiunilor de degivrare a aeronavelor înainte ded decolare. Totodată, compania a subliniat că operarea aeronavelor se face în condiții de iarnă. ”Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri de până la 30 de minute”, anunță Compania Națională de Aeroporturi București. De menționat este că, până la această oră, nu sunt curse anulate, căci se intervine constant pentru deszăpezire.

Cod galben de ninsori: aeroporturile din țară anunță întârzieri de 30 de minute

se anunta cod galben de ninsori ce se intampla pe aeroporturi Se fac deszăpeziri la piste, platforme și cai de rulare

Vremea în Capitală, la această oră, înregistrează tot ninsori și o temperatură de -2 grade Celsius. Vântul suflă din direcția de NE, cu o intensitate de 32 de…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata