Cod roșu de vreme rea, în Serbia! Avertismentul MAE pentru români

Este cod roșu de vreme rea în Serbia, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care doresc să plece în această țară să verifice starea drumurilor. Meteorologii au emis un cod roșu de vreme extremă pentru mai multe regiuni din Serbia.

Regiunile  Belgrad, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Vest, Serbia de Sud-Vest, Serbia de Sud-Est, Kosovo şi Metohija sunt sub cod roșu de ninsori cu depunerea unui strat gros de zăpadă (15-20 de centimetri). În celelalte regiuni ale țării a fost emis cod portocaliu, potrivit MAE.

Cod roșu de vreme severă, în Serbia

Cod roșu de vreme rea, în Serbia! Avertismentul MAE pentru româniCod roșu de vreme rea, în Serbia! Avertismentul MAE pentru români

Populația Serbiei a fost avertizare cu privire la disfuncțiile infrastructurii de circulație, dar și despre riscurile de rupere a copacilor pe căile rutiere și feroviare. anumite drumuri principale ar putea fi închise din cauza viscolului și a ninsorilor.

Cei care vor să călătorească în aceste zone sunt rugați să verifice starea drumurilor accesâd harta interactivă a administrației locale a drumurilor: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu. De asemenea, MAE reamintețe că șoferii din Serbia au obligația de a-și echipa autoturismele cu pneuri de iarnă în această perioadă.

Informații actualizate despre vreme se pot găsi pe paginile www.meteoalarm.rs şi http://www.meteoalarm.eu, precum şi cele ale Automobil Clubului Sârb www.amss.org.rs şi www.autozona.rs şi al administraţiei drumurilor – http://www.putevi-srbije.rs.

Pentru situații de urgență se pot apela numerele locale de urgență +38111192 (poliţia), +38111193 (pompierii) şi +38111194 (ambulanţa), precum şi +381111987 pentru asistenţă auto. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia +381113670361, +381113670798 şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ +381013831099, +381013831199,…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata