Colchicina va fi testată ca posibil tratament împotriva COVID-19 într-un studiu clinic din Marea Britanie

0 311

În Marea Britanie, va fi testat Colchicina, un medicament antiinflamator, ca posibil tratament pentru COVID-19 într-un studiu clinic din această ţară, informează vineri Reuters.

În cadrul studiului clinic RECOVERY (Randomised Evaluation of COVID-19 Therapy), cel mai mare studiu clinic din lume care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, cel puţin 2.500 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu colchicină, folosită în mod obişnuit ca tratament împotriva gutei.

„Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă”, a declarat profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, cercetător în cadrul studiului clinic.

Astfel, 30 de capsule de colchicină costă aproximativ 124 de dolari pe site-ul drugs.com.

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic au declarat că inflamaţia joacă un rol major în COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt medicament antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce riscul de deces în cazul celor mai grav bolnavi pacienţi.

În contextul medical, la începutul acestei luni, în cadrul studiului clinic din Marea Britanie a fost evaluată şi aspirina ca posibil tratament pentru COVID-19, pentru a se analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală.

RECOVERY are în vedere printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic, antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata