Comelf a obţiunt un profit net de 1,2 milioane de lei

0 24

Compania Comelf SA Bistriţa a obţinut în primele şase luni din acest an, un profit net de 1,2 milioane de lei, în scădere cu peste 33% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019, când a raportat 1,8 milioane de lei, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, veniturile companiei au fost de 64 milioane de lei în primul semestru din 2020, comparativ cu 79 milioane de lei în perioada similară din 2019, în scădere cu 19%, principala cauză fiind diminuarea cifrei de afaceri pe fondul pandemiei de COVID-19

Comelf precizează că livrează produse către ţări din EU care au fost grav afectate de aceasta pandemie, dintre aceste ţări fiind,  în special Italia, unde Comelf livra aproximativ 43% din cifra de afaceri în semestrul I din anul 2019, în timp ce în primul semestru  din 2020 a livrat doar 36% din cifra de afaceri.

Are de asemenea, scăderi ale cifrei de afaceri  în relaţiile comerciale cu companii din Germania, Austria şi Suedia, tot în contextul economic şi sanitar global influenţat de pandemia de COVID 19.

În acelaşi timp, compania menţionează neregăsirea în veniturile semestrului unu din anul 2020 a sumei de 0,5 milioane de lei, această sumă reprezentând dividende nerevendicate de către acţionari şi prescrise conform Codului Civil, aprobate de AGOA din 18 aprilie 2019 să fie transferate la venituri, în exerciţiul financiar 2019.

Aşadar, societatea s-a constituit ca entitate comercială în anul 1991 ca urmare a reorganizării fostei Întreprinderi de Utilaj Tehnologic Bistriţa. Acţiunile societăţii sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti, piaţa reglementata, cu indicativul CMF, începând cu data de 20 noiembrie 1995.

Activitatea principală a societăţii este:

-fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete),

fabricarea de instalaţii, subansamble şi componente pentru centrale energetice şi protecţia mediului,

-echipamente pentru utilaje terasiere,

-echipamente pentru ridicat şi transportat, inclusiv subansamble ale acestora, construcţii metalice,

-fabricarea armamentului şi muniţiei, autovehiculelor de transport rutier şi vehiculelor militare de luptă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata