Comisarul european Elzbieta Bienkowska: Trebuie eforturi comune ca să îndeplinim foaia de parcurs privind vehicule curate

0

Comisarul european responsabil pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a declarat luni că România deţine un loc important pe harta Europei în domeniul industriei auto, ea precizând că, în contextul participării la Forumul Industriei Auto 2019, a avut discuţii referitoare la foaia de parcurs pentru autovehicule curate.

"România este un loc important pe harta Europei în privinţa industriei auto. (…) Astăzi am purtat discuţii foarte importante privind viitorul industriei de automobile, în contextul Preşedinţiei române la Consiliul UE. Am analizat cu atenţie acţiunile întreprinse în urma scandalului Diesel, (…) acum este momentul să mergem mai departe. (…) Împreună cu statele membre am pregătit o foaie de parcurs pentru vehicule curate, dar pentru ca acest lucru să devină realitate trebuie să depunem eforturi comune pentru a ne îndeplini angajamentele asumate, (…) pentru crearea unui parc auto mai curat, obţinerea unei rate mai ridicate de retragere a autoturismelor neconforme, îmbunătăţirea transparenţei şi acţiuni privind informaţiile transmise consumatorilor. (…) Putem spune că, în urma acestui scandal, avem acum una dintre cele mai eficiente reglementări privind emisiile la nivel mondial şi am adoptat recent obiective noi pentru economia de combustibili şi limitele de dioxid de carbon pentru autoturisme şi camioane. Bineînţeles că sunt provocări cu care trebuie să ne confruntăm în continuare şi să nu uităm că trebuie să sprijinim dezvoltarea tehnologiilor de conducere conectate şi automatizate", a precizat comisarul european, la Craiova, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Ford România, Ian Pearson.

Ea a menţionat la capitolul provocări "schimbările climatice, schimbarea modelelor de consum şi, chiar, ameninţările comerciale".

"Nu în ultimul rând, trebuie să subliniez…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close