Comisia Europeană, soluții inedite împotriva evaziunii fiscale. Care sunt recomandările făcute de oficiali

0

Comisia Europeană a făcut câteva recomandări statelor din Uniunea Europeană, în ceea ce privește sistarea acordării de ajutoare financiare către anumite companii. Firmele care au legături cu țările din paradisurile fiscale se află în vizor. Potrivit Comisiei, aceste firme nu ar trebui să beneficieze de nici o formă de sprijin financiar.

Care a fost recomandarea Comisiei, ca soluție împotriva evaziunii fiscale

„Recomandarea își propune să ofere statelor membre un model, conform cu legislația UE, referitor la prevenirea utilizării asistenței din fonduri publice pentru operațiuni de fraudă fiscală, evaziune fiscală, evitare a obligațiilor fiscale sau spălare a banilor ori pentru finanțarea terorismului”, se regăsește în recomandarea oferită de Comisie.

Care sunt pozițiile liderilor europeni

Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene și-a ales o poziție operativă contra acordării de sprijin financiar pentru companiile care se feresc de plata obligațiilor fiscale.

„Nu este acceptabil, mai ales în acest context, ca întreprinderile care beneficiază de sprijin public să recurgă la practici de evitare a obligațiilor fiscale ce implică paradisuri fiscale. Aceasta ar constitui o utilizare abuzivă a bugetelor naționale și a bugetului UE, în detrimentul contribuabililor și al sistemelor de securitate socială”, a afirmat Vestager.

Și Polo Gentiloni, comisarul pentru economie, a avut o poziție certă față de acordarea de sprijin financiar către categoria de companii menționată mai sus.

„Această criză ne-a lovit pe toți deopotrivă și de aceea toți trebuie să ne plătim în mod echitabil impozitele care ne revin, astfel încât să putem contribui la efortul colectiv de redresare, nu să îl subminăm. Cei care încalcă deliberat normele fiscale sau care desfășoară activități infracționale nu ar trebui să beneficieze de pe urma sistemelor pe care încearcă să le eludeze”, a declarat Gentiloni.

Pentru Uniunea Europeană, salvarea locurilor de muncă reprezintă o prioritate, la fel cum sunt și cercetarea și dezvoltarea.

„Pentru a combate pandemia de COVID-19 au fost necesare eforturi fără precedent, atât la nivel național, cât și la nivelul UE, pentru a sprijini economiile statelor membre și a facilita redresarea acestora. Printre eforturile menționate se numără acordarea unui sprijin financiar substanțial pentru a oferi lichidități și capital întreprinderilor, pentru a salva locurile de muncă, pentru a proteja lanțurile de aprovizionare și pentru a facilita cercetarea și dezvoltarea”, mai explică executivii europeni.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close