Compania Blue Origin va lansa pe 20 iulie primul său echipaj în spațiu, la bordul rachetei turistice New Shepard

83

Compania Blue Origin, a miliardarului Jeff Bezos, va lansa pe 20 iulie, primul său echipaj în spațiu, la bordul rachetei turistice New Shepard, a anunțat compania, transmite CNBC.

În acest sens, compania nu a lansat încă vânzările de tichete și nu a publicat informații legate de prețul zborurilor cu New Shepard, dar va organiza o licitație publică pentru un loc în prima cursă cu echipaj a rachetei, scrie News.ro.

”Scoatem la licitație primul loc, în beneficiul fundației noastre Club for the Future”, potrivit unui video al Blue Origin. New Shepard poate transporta până la șase persoane, într-o cursă dincolo de marginea spațiului, capsulele ajungând în zborurile test o altitudine de peste 100 de kilometri. Capsula are ferestre largi, pentru a oferi pasagerilor o vizibilitate bună, și petrece câteva minute la gravitate zero, înainte de a reveni pe Pământ.

Compania  nu a lansat încă New Shepard cu pasageri la bord. Blue Orig a testat racheta și capsula de peste 12 ori, fără echipaj, inclusiv un test efectuat luna trecută la facilitatea Blue Origin din deșertul Texas. CITEȘTE ȘI OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul” Racheta este lansată pe verticală, iar propulsorul se detașează și revine pe Pământ, aterizând pe o platformă de beton din apropiere. Revenirea capsulei este încetinită de un set de parașute, înainte de a ateriza în deșert. Anunțul făcut de Blue Origin survine la a 60-a aniversare a zborului Mercury-Redstone 3, care l-a transportat pe astronautul Alan Shepard, în onoarea căruia Blue Origin și-a numit sistemul de rachetă, în primul zbor american în spațiul efectuat în 1961.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/compania-blue-origin-va-lansa-pe-20-iulie-primul-sau-echipaj-in-spatiu-la-bordul-rachetei-turistice-new-shepard-20162634

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata