Compania franceză de software Thales a inaugurat, joi, un centru de excelență în inginerie în București

150

Compania franceză de software Thales a inaugurat, joi, un centru de excelență în inginerie în București, unde vor fi angajați peste 750 de ingineri în următorii trei ani, a declarat directorul general al companiei pentru România, Silviu Agapi.

„Thales are deja o prezentă solidă în România, ca partener al Forțelor Armate Române, de mai bine de 40 de ani și cu operațiuni industriale stabilite aici din 2007. Grupul a investit semnificativ în echipamente și dotări pentru dezvoltarea centrului de excelență în inginerie, dar și în pregătire profesională și în transfer de expertiză”, a spus Agapi.
Centrul din București devine o componentă strategică a grupului Thales, cu proiecte complexe și oportunități de carieră în toate domeniile în care activează compania, respectiv transport terestru, aeronautică, apărare, securitate și spațiu.

„Inginerii de software și specialiștii pe care Thales îi va angaja în România vor furniza soluții digitale pentru clienții noștri din toată lumea”, a adăugat Agapi.

Compania operează deja în București un centru de competență în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajați.

Ministrul Apărării, Gabriel Les, a arătat că Thales este un important partener al Armatei Române.

„Trebuie să subliniem că investiția inaugurată astăzi nu este doar un moment frumos, care ilustrează cooperarea dintre România și Franța sau deschiderea unui birou impresionant, dar este foarte importantă pentru dezvoltarea unui nou domeniu pentru viitor, la intersecția dintre cercetare și aplicabilitatea operațională”.

România a alocat 2% din PIB către sectorul apărării.

„Am spus în mod repetat că vrem să vedem noi investiții în baza acestui program ambițios, care să contribuie la îmbunătățirea capacității noastre de apărare, dar și la dezvoltarea industriei naționale de apărare. România este gata să primească acele companii care vor să contribuie la dezvoltarea industriei locale”, a mai spus Les.

La nivel mondial, Thales are 65.000 de angajați în 56 de țări și a raportat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2018.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata