Compania rusă R-Pharm, intenţionează să producă vaccinul Sputnik V în sudul Germaniei

0 68

Miercuri 24 mattie 2021, Compania farmaceutică rusă R-Pharma anunţat că intenţionează să producă vaccinul Sputnik V, dezvoltat de Moscova, în landul Bavaria din sudul Germaniei, cel mai devreme din iunie, relatează dpa.

„Depunem toate eforturile pentru ca producţia să poată să înceapă în vară”, a declarat directorul executiv al R-Pharm, Aleksandr Bâkov, adăugând că laboratorul din oraşul bavarez Illertissen este deja echipat şi ar putea produce milioane de doze în fiecare lună.

Nici până în prezent, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu a autorizat încă vaccinul rusesc pentru a fi utilizat în spaţiul blocului comunitar.

„Aşteptăm încă decizia EMA, întrucât aceasta este baza legală de care avem nevoie pentru a începe producţia”, a spus Bâkov.

Statele membre ale UE ar putea apoi să se aprovizioneze cu vaccinul rusesc Sputnik V din Illertissen. Două inspecţii EMA sunt planificate în Rusia în aprilie.

De altfel, în cadrul unui eveniment la Moscova privind cooperarea germano-rusă în domeniul farmaceutic, expertul european în sănătate Jerome Lepeintre a declarat că aprobarea EMA pentru serul rusesc nu trebuie aşteptată înainte de iunie sau iulie.

Vaccinul Sputnik V a fost dezvoltat de Institutul de cercetare în domeniile epidemiologiei şi microbiologiei Gamaleia din Moscova. Vaccinul a fost primit iniţial cu mult scepticism în străinătate, întrucât nu încheiase studiile clinice de fază 3 finală.

De atunci vaccinul rusesc a fost aprobat în peste 50 de ţări, fiind distribuit la nivel internaţional de către fondul public rusesc de investiţii directe RDIF.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata