Compania Zalando vrea să ajungă la peste 10% din piaţa europeană de modă

21

Retailerul online de modă Zalando din Germania intenţionează să-şi majoreze la peste 10% cota de piaţă din Europa pe termen lung, după ce restricţiile impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus (COVID-19) au majorat semnificativ câştigurile în 2020, transmite Reuters.

În prezent, piaţa europeană de fashion este estimată la 450 miliarde de euro (536,54 miliarde de dolari).

Din punct de vedere financiar şi comercial, obiectivul companiei germane este ca volumul brut de marfă (GMV) – vânzările făcute pe site-ul său de firmă sau de către parteneri – să depăşească 30 miliarde de euro până în 2025. Iar pentru anul 2021, retailerul Zalando se aşteaptă ca volumul brut de marfă să urce cu 27% – 32%, între 13,6 miliarde de euro şi 14,1 miliarde de euro, în timp ce analiştii estimează un avans de 25%.

În primul trimestru din 2021, GMV a urcat cu aproximativ 50%, ceea ce reprezintă „un început de an extraordinar de solid”, se arată în comunicatul firmei germane.

În data de 16 martie, acţiunile Zalando au urcat cu 4,4% la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta titlurile au scăzut cu 5%, pe fondul aşteptărilor că vor fi ridicate restricţiile.

Încă de la înfiinţaredin anul 2008, în Berlin, treptat Zalando a reuşit să ajungă la cel mai mare retailer de modă exclusiv online din Europa, vânzând haine, accesorii şi produse cosmetice pe 15 pieţe.

În prezent, în urma criticilor privind conducerea de vârf formată exclusiv din bărbaţi, Zalando a anunţat luni înfiinţarea unei noi funcţii, director responsabil cu oamenii, în care a numit-o pe Astrid Arndt.

În acest domeniu de activitate, grupul spaniol Inditex şi cel suedez Hennes & Mauritz AB (H&M), cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte la nivel mondial, în prezent, se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner