Complexul Olimpic de Nataţie este foarte aproape de inaugurarea oficială

De Jurnalul Național Cultură Sport 148 citiri
2 min citire
Vineri, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a verificat stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni, la finalul vizitei afirmând că obiectivul de investiţii, cofinanţat prin Compania Naţională de Investiţii, „este foarte aproape de inaugurarea oficială”, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Acest complex este o investiţie importantă pentru înotul sportiv competiţional. Cunosc şi etapele prin care a trecut această investiţie a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Nataţie este foarte aproape de inaugurarea oficială. (…) Au fost finalizate lucrările de racordare la utilităţi, motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat şi contractul de furnizare a acestora”, a spus Cseke Attila, citat în comunicat.

Curând „va fi definitivat şi planul de distribuţie a curentului electric”, urmând ca, în scurt timp, „să fie făcute şi primele teste cu bazinele încărcate cu apă”, racordarea la utilităţi fiind „sarcina beneficiarului investiţiei”.

Acest Complex Olimpic de Nataţie, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafaţă de 7.000 mp şi are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare. Cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament, conform comunicatului.

„Obiectivul sportiv va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferinţe şi transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălţime de 6 m”, precizează sursa citată.

Iar beneficiarul direct al acestei investiţii este unitatea administrativ-teritorială Otopeni.